maanantai 10. maaliskuuta 2014

Suklaiset kuppikakut

Olimme pikkuneidin kanssa viikonloppuna kyläilemässä isomummulla ja tehtiin yhdessä todella herkullisiä kuppikakkuja!

Neiti välillä seuraili mukana, mutta pääosin oli kiinnostunut omasta kirjastaan.







Tässä teillekin tuo herkullinen resepti, joka siis alunperin löytyi Aamulehdestä.

Suklaiset kuppikakut (24 kpl)

150 g pehmeää voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
3tl kaakaojauhetta
2dl ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1dl rouhittua tummaa suklaata

Kuorrute
200g tummaa suklaata
200g tuorejuustoa
50g voita
2dl tomusokeria 
nonparelleja tms. koristeeksi

Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi, vatkaa joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita mukaan ranskankerma. Paloittele tummasuklaa rouheeksi ja kääntele taikinan joukkoon. Täytä muffinivuoat noin puolilleel ja paista 180 asteessa n. 25min.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa mukaan ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta seoksesta tulee tarpeeksi jämäkkää. Jäähdytä kuorrutetta hetki jääkaapissa ja pursota kuppikakkuje päälle.






Me hiukan varioimme ja teimme osan kuorrutteesta suklaalla ja osan ilman suklaata, muutama tuli myös hauskasti raitaisena. Todella herkullisia, suosittelen kokeilemaan!

Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille.



3 kommenttia :

  1. Kuppikakut näyttää hyviltä, mutta enemmän nyt ihastelin tota teidän neitiä! Kuinka söpö voikaan olla kirjaa "lukiessaan" :)

    VastaaPoista