tiistai 18. helmikuuta 2014

Naty vaipat ja suuri arvonta!

*Yhteistyössä Nature Babycare*

Meillä kaikilla pienten lasten vanhemmilla on varmasti ainakin yksi yhteinen asia, nimittäin vaipat! Onko ne sitten minkä merkkisiä, tai kenties kestovaippoja, mielipiteitä löytyy laaja skaala. Itse olen kiinnostunut ympäristöasioista, mutta jotenkaan tuo kestoilu ei oikein kuulostanut omalta jutulta ja se vaihtoehto siis hylättiin heti. Samaan aikaan kuitenkin mielessäni näin kaatopaikkojen päivältä päivältä suuremmat vaippavuoret..onneksi ongelmaan kuitenkin löytyi ratkaisu, Natyn ekovaipat. Ensimmäinen (ja käsittääkseni myös ainoa) biohajoava vaippa.


Naty on pieni yrittäjävetoinen yhtiö, jonka perusti Marlene Sandberg, ruotsalainen äiti. Natyn sivuilla sanotaan:  "Natyn visio on yksinkertainen. Haluamme tarjota ympäristöystävällisiä hygieniatuotteita vauvoille ja äideille ympäri maailman. Haluamme, että sinulla on vaihtoehto vauvasi hyvinvoinnin puolesta, mahdollisuus valita uusiutuvia luonnonmateriaaleja petrokemikaalien sijaan."

Naty vaipat ovat hengittäviä, hajusteettomia sekä täysin muovittomia. Oman kokemuksen mukaan ne ovat myös erittäin mukavia ja toimivia. Natyt on ainakin meidän neidille todella hyvin istuvia ja allekirjoittanut arvostaa kovasti myös tuota hajusteettomuutta, verraten esimerkiksi Pampersin vaippoihin, joissa hyvin voimakas haju on jo häiritsevä (toiset saattavat tietysti siitäkin tykätä :) ). Ja hajusteettomuudesta huolimatta vaipat eivät haise, vaikka olisivat kovastikin täynnä.


Vaippojen pintamateriaali hieman poikkeaa muista valtavirran vaipoista, mutta on kuitenkin pehmeää ja ihokin on täällä pysynyt todella siistinä. Vaikka vaipoissa ei ole minkäänlaista muovia (perustana geenimuuntelematon maissikalvo), ei meillä koskaan ole tullut mitään ohi- tai läpivuotoja.
Tällä hetkellä Naty vaippoja Suomessa saa Prismoista ja muista isommista S-ryhmän kaupoista.
Lisää vaipoista voit käydä lukemassa  Natyn omilla verkkosivuilla

Nyt voinkin ilokseni kertoa, että Naty yhteistyön tiimoilta minulla on mahdollisuus arpoa lukijoideni kanssa mahtava Naty tutustumispaketti!


Paketti siis pitää sisällään kolme(!) pakettia Naty vaippoja, joiden koko on tietysti voittajan valittavissa, neljä pakettia Naty kosteuspyyhkeitä, sekä ihastuttavan pehmopupun, joka on 100% sertifioitua luomupuuvillaa. Paketti toimitetaan voittajalle suoraan Natylta.

Lisäksi parhaan kuvan lähettäjälle lähtee yksi paketti Naty vaippoja (joiden koko jälleen valittavissa). Arvonnan voittaminen ei myöskään sulje pois mahdollisuutta voittaa parasta kuvaa!

Miten siis osallistun? Mukaan pääset liittymällä lukijakseni ja jättämällä kommentin hauskimmasta/mieleenpainuvimmasta vaippahetkestäsi! Tällä saat yhden arvan. Toisen arvan saat, jos lisäksi lähetät minulle sähköpostitse (osoite löytyy sivun oikeasta laidasta) kuvan tästä, tai jostakin muusta, hauskasta vaippahetkestä.Tarinasta ei kannata ottaa mitään stressiä, koska voittaja kuitenkin arvotaan :) Muistathan myös kertoa kommentissasi, kuinka monella arvalla osallistut.

Arvonnan lopuksi julkaisen parhaat kuvat sekä tarinat blogissa.

Osallistumisaikaa on kaksi viikkoa, eli viimeinen päivä on 4.3.2014!

Onnea kisaan, täällä innolla odotetaan teidän hauskoja tarinoita sekä kuvia :)


35 kommenttia :

 1. Voi vitsi, miten mahtava arvonta sulla täällä!! :) Meillä syntyy vaavi vasta toukokuussa, mutta ekologisuus on mulle todella tärkeä seikka ja olen ajatellut alkaa kestoilemaan vauvan kanssa. Mietin kuitenkin että jos joskus tulee sellaisia päiviä ettei vaan jaksa ja kertikset tuntuis houkuttelevalta vaihtoehdolta niin olis kiva jos olis joku ekologinen vaihtoehto niille. Natystä olenkin joskus kuullut, mutta en sitten sen kummemmin niihin tutustunut. Heitetäänkö nämä siis bioon vai sekajätteisiin? Jos sekajätteisiin, niin maatuuko ne siellä kuitenkin ja missä ajassa, osaatko sanoa?

  Tuosta hauskimmasta vaippakokemuksesta.. Mulla ei siis ole vielä oman lapsen kanssa kokemuksia tästä kun eka lapsi vasta tulossa, mutta sellainen vaipanvaihtokokemus on kyllä jäänyt mieleen kun olin 9. luokalla TETissä entisessä päiväkodissani ja siellä tädit pistivät mut vaihtaa vauvojen vaippoja ja naureskelivat vieressä ;D Mut suoriuduin hyvin eikä ollu kamalaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ilm. yksi arpa tällä siis! :)

   Poista
  2. Käsittääkseni biojätteeseen vaippoja ei saa heittää, taitaa jo jätteenkäsittelylaitoskin (tai ainakin useimmat) estää. Maatumisajasta en osaa sanoa, mutta voin kyllä koittaa ottaa selvää! :) Varmasti kuitenkin huomattavasti ekologisempi vaihtoehto, koska on tehty uusiutuvista luonnonmateriaaleista, toisin kuin perinteiset muovivaipat.

   Mutta kaikista ekologisin vaihtoehto tottakai on kestovaipat tuossa mielessä ja nostakin kovasti hattua kaikille kestoilijoille! Minusta siihen ei ollut.

   Poista
 2. Hauskin vaippahetki on varmastikin ollut se, kun poika kävi kävelemään opittuaan itse hakemassa vaipan oikeasta kaapista :) Yhdellä arvalla siis mukana!

  VastaaPoista
 3. Tjaa-a,neljän lapsen vaippaseikkailuista saisi varmasti aikaan pienen kirjankin mutta..

  Poikasella oli pienenä uskomaton tapa pissata juuri,kun olit laittamassa vaipan teippejä kiinni.
  Ensimmäisellä kerralla asia huvitti,mutta kun sama toistui JOKA IKISEN vaipanvaihdon yhteydessä,
  ei huumori enää oikein kukkinut =D

  Arvalla mukana ^_^

  VastaaPoista
 4. Meillä näiden 6vkon aikana mitään erikoisempia vaippahetkiä ei taida olla, mutta jokaiseen vaipanvaihtoon meillä sisältyy neidin osalta monta hymyä ja herran osalta monta potkua ja käden heilautusta :)

  Arvalla mukana siis :)

  VastaaPoista
 5. Viimeisen 7n kuukauden aikana ehdottomasti mieleenpainuvin on ollut kun viime viikolla herra teki ns. niskakakat. Noo, siinä ku vaipan sain avattua ja kurottelin avaamaan vesihanaa niin jätkä työnsi molemmat kädet vaippaan ja hirviä huitominen joten sitä oli sitten aivan kaikkialla.. Nauratti muttei itkukaan ollut kaukana. :)

  Yhdellä arvalla mukana ^:^

  VastaaPoista
 6. Hauskinta on kun tyttö kohta 2v ite yrittää saada vaipan päälle :D

  Yhdellä arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 7. Tein suht tuoreelle isälle tuoreen käytännön pilan. Iskä oli ollut vähän poikien kanssa illalla ulkona ja nukkui sitten päivää sohvalla. Asetin sitten juuri vaihtamani esikoisen kakkavaipan iskän nenän eteen sohvalle. Suljettuna toki ettei tule sotkua. Kyllä se siitä sitten hetken päästä heräsi :-)

  VastaaPoista
 8. Sain poistettua kommenttini jo kertaalleen... :D
  Kun Tomas oli pikkuvauva, oli hänellä välillä tapana lorauttaa pisut päälleni vaippaa vaihtaessa, tätä aina päivittelin Tomaksen isälle. Noh T (Tomaksen isä) sitten kehaisi itse vaippaa vaihtaessaan, että Tomas ei ikinä ole pissinyt hänen päällensä.
  Ei olisi kannattanut kehuskella, sillä samalla sekunnilla sieltä kaaressa tuli pisut ja T:n paita meni vaihtoon...
  Ihan vähän vaan nauroin. :D

  VastaaPoista
 9. Yksi arpa täältä!
  Hauskin muisto on varmaan se, että isi sai aina pissat päälleen vaippoja vaihtaessa poikien ollessa pieniä. Mun kohdalle se ei sattunut kuin kerran. HIh, valikoivia poikia ;)

  VastaaPoista
 10. Hei kiitos kun vinkkasit tästä kivasta arvonnasta, olen ehdottomasti mukana (ja blogisi lukijaksikin heti klikkasin itseni)! :)

  Meidän hauskin vaippamuisto tapahtui viime viikonloppuna kun olimme juhlimassa veljeni häitä. Vaihdoimme mieheni kanssa sitten pikku-neitimme kakkavaippaa juhlapaikan WC:ssä, jossa nopeasti otin vain vaipan pois ja heitin roskikseen. Kun olimme lähdössä pois WC:stä, mieheni kysyi "mitä tuolla lattialla on?". Siellähän se vaipasta hiljaa pudonnut pökäle oli lattialla! ;D

  VastaaPoista
 11. Yksi arpa täältä!

  Hauskin muisto on ehkä se kun lähdin tutun yo-juhliin kaksiviikkoisen vauvan kanssa. Muutenkin kaikki oli vielä uutta ja ihmeellistä ja vaipanvaihtokaan ei mennyt vielä mitenkään rutiinilla. Kun tuli aika vaihtaa vaippa, vinkkasin äitini mukaani juhlapaikan vessaan. Vessassa ei tietenkään ollut mitään tasoa minkä päällä olisin vaipan vaihtanut. Siinä sitten lavuaarin vieressä oli erittäin kapea pöytätaso johon äitini levitti pehmukkeeksi/suojaksi oman hartiahuivinsa. Taso oli juuri sen levuinen että pieni vauva mahtui siihen. Saatiin vaippa pois ja kun olin ottamassa käsilaukusta uutta pääsi tietysti neidiltä pisut siihen äidin hartiahuiville :D

  VastaaPoista
 12. Oltiin kylässä ja mies joutu siellä sitten vaihtamaan yöllä hämärässä kakkavaipan, no ei se ihan vaipan sisälle jääny, kun poika oli heilunu niin paljon, että oli kauttaaltaan siinä ittessään ja lakanat, miehen vaatteet ja harso oli myös. Sillon ei ollu hymy kyllä mieheltä herkässä, mutta jälkikätee se oli kyllä ehkä hauskin ( varsinkin kun ei omalle vaipanvaihtovuorolle tullu :p)
  Kahdella mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko tarkoituksenasi lähettää myös kuva? Varmistelen, koska sellaista ei ole koskaan perille tullut.

   Poista
 13. Esikoiselleni vaihtoi hoitaja sairaalassa vaippaa. Oliskohan ikää ollut alle viikon, tarkkaan en enää muista. Kakkaa ei ollu paljon vielä tullut ja hoitaja oli vauvaa tutkinut ja käännellyt ennen vaipan vaihtoa. Täti otti pisu vaipan pois ja alkoi laittaa uutta, kun vauva ponnisti käsittämättömän määrän tavaraa tädin päälle sellasella paineella, etten ollut uskoa silmiäni. :D Nyt naurattaa, mutta sillon hävetti niin, että olisin voinu painua maan rakoon. Noh, täti sanoi, että josko äiti nyt kuitenkin laittaisi vaipan ja hän menisi pesulle. Luulen, että muistaa meidät edelleen, vaikka tapahtumasta on jo 11-vuotta. :)

  VastaaPoista
 14. Yhdellä arvalla mukana! Ihanin vaippamuisto on se, kun pikkumies toi vaipan ensimmäistä kertaa itse hädän iskiessä =D

  VastaaPoista
 15. Muistelin kommentteja esikoisesta ja mieleenpainuvin oli ristiäispäivältä.Pappi ja vieraat odottivat jo olohuoneessa ja päivänsankarilta vielä vaippa vaihtamatta.Homma meni muuten hyvin mutta vauvan ollessa alasti päätti hän pissata päälleni Isot pissat.Ei siinä muu auttanut kuin olla ristiäispäivä yltäpäältä pissassa.Minulla kun ei ollut muita juhlavaatteita mitkä olisi päälleni mahtunut.Uusia kokemuksia odotellessa,LA 6.3.
  Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 16. Muistoihini on jäänyt se, kun isosiskoni käytti vaippoja ollessaan vielä 10-vuotias. Hänellä ei ollut ongelmia pidytyksen vuoksi, vaan hänestä vaippa oli miljoona kertaa mukavempi ja pehmeämpi kuin pikkuhousut. :D Pidin asiaa pikkutyttönä hyvin huvittavana.
  jelena.nieminen@hotmail.com (1 arpa)

  VastaaPoista
 17. Yksi arpa.

  Hoitopöydällä vaippaa vaihtaessa, lähes kaksi vuotta sitten, sain lapseltani ensimmäisen kunnon hymyn <3

  VastaaPoista
 18. Varmaankin se, kun 6-vuotiaana vaihdoin vaippoja innoissani vastasyntyneelle pikkusiskolleni; hän oli kuin elävä nukke :) ainoastaan kakkavaippoja en suostunut vaihtamaan, kumma juttu :D

  yksi arpa.

  VastaaPoista
 19. Yhdellä mukana. Mieleenpainuvin lienee ne esikoisen ensimmäiset vaipanvaihtohetket, kun ei tiennyt miten päin ja missä asennossa ja miten uskaltaa nostaa lasta ja taisi siinä kakatkin lennellä ympäri vessaa :D

  isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Meillä on kestovaippojen lisäksi myös natyt osittain yö ja reissukäytössä :) Hauskin vaippahetki oli kun poika kiskaisi kestovaippapinosta hoitopöydän laidalta itse vaipan pinon välistä ja "ojensi" sen minulle ihan kuin sanoakseen että laitetaan tää vaippa, tää on hyvä :D Yhdellä arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 21. Yhdellä arvalla mukana. Vaippakokemus ihan tältä aamulta... Herätys vauvan itkuun, en ollut herännyt herätyskelloon eli olimme nukkuneet kaikki pommiin. Ja kun yksi asia menee pieleen niin menee kaikki. Nostan itkevän vauvan sängystään ja totuus paljastuu, vauva on niskaan asti märkä. Jep, pissat läpi ja onpa vaipassa kakatkin. Sänky patjaan asti siinä itsessään. Herää keskimmäinen ja hänellä yöpuku märkä, pissat läpi ja koko sänky myös. Pesukone on laulanut koko päivän.

  VastaaPoista
 22. Eräänä aamuna kömmin rättiväsyneenä ylös sängystä kantaakseni esikoisemme hoitopöydälle. Yövaippa oli turvonnut jättimäiseksi märäksi palloksi, joka painoi kuin omat raskaat silmäluomeni. Riisuessani vaipan pojan kasvoille nousi hymy, joka oli niin kirkas että oma mielenikin piristyi, eikä haitannut enää lainkaan että olimme heränneet yöllä kymmenen kertaa.

  VastaaPoista
 23. Kiva arvonta :) Meillä siis kestoillaan kahden tytön kanssa.. enemmän ja vähemmän menestyksellä. Öisin käytössä kertsit, kun pissaavat niin hirviästi etten oo mitään pitävää pakettia saanut rakennettua tähän mennessä. Varmasti hauskin vaippahetki oli, kun viime kesänä tulin väsyneenä töistä ja mies oli vaipanvaihtopuuhissa esikoisen kans: Tyttö juoksee kestovaippa päässä ympäri kämppää ja mies tulipunasena karjuu ja juoksee perässä. Hetken mietin, että mistä on kyse, kunnes tajusin että tytöllä valuu ripalit pitkin päätä... Oli siis loistavan huumorintajun omaavana läntännyt kakkaisen vaipan päähänsä ja lähteny isiä karkuun. Ikää oli silloin 1 v. 2 kk. Tästä tilanteesta ei ole kuvaa, kun oli kohtalaisen kiire saada pimu puhtaaksi :)

  Osallistun kahella arvalla, lähetän myös kuvan.

  hei.harkonen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko tarkoituksenasi lähettää myös kuva? Varmistelen, koska sellaista ei ole koskaan perille tullut.

   Poista
 24. Yhdellä arvalla mukana. Olimme kodinkoneliikkeessä ostamassa tietokonetta, kun vauvamme oli n. neljän kuukauden ikäinen. Siinä tietokoneita katsellessamme alkoi turvakaukalosta kuulua yhtäkkiä melkoista rutinaa... Onneksi pientä eivät tavarat vaipassa juuri haitanneet, sillä hetken joutui odottelemaan, että päästiin kotiin asti vaippaa vaihtamaan. Onneksi myyjä ei ollut juuri silloin vieressä! =)

  VastaaPoista
 25. yhdella arvalla mukana. hauskoin vaipanvaihto on jaanyt mieleen kuukauden takaa, kun yolla menimme miehen kanssa vaihtamaan vauvan kakkavaippaa. Mieheni vaihtoi vaippaa kaikessa rauhassa kunnes vauva paatti ruvetakin viela jatkamaan tarpeiden hoitamista hoitopoydalle, miehen suusta kuului vaan oumaigaad oumaigaad!! ei siina voinut olla nauramatta :D

  VastaaPoista
 26. Varmasti eniten naurua aiheuttaneet vaippamuistot ovat niitä, kun vauva on tehnyt niin valtaisat määrät sitä maitokakkaa että sitä ei pidä enää mikään vaippa. Eihän siinä sinänsä ole mitään hauskaa mutta muhevia nauruja ollaan saatu kun ollaan tällaisen vaipanvaihdon jäljiltä sitten katsottu että minne kaikkialle sitä itseään on mahdollista siinä tiimellyksessä tarttua, vaikka usein kahden aikuisen voimin näitä vaippoja vaihdellaan.

  Laitan kuvan toisesta vaippamuistosta sulle joten osallistun kahdella arvalla. :)

  VastaaPoista
 27. Yhdellä arvalla mukana. :)

  Näin jälkeen päin on naurattanut (sillä hetkellä ei kyllä) se, kun luulin kuopuksellamme tulleen tuotokset vaippaan ja lähdin vaihtamaan puhdasta päälle. No laitoin tytön hoitopöydälle, avasin vaipan ja juuri kun olin toteamassa ettei sielä ollutkaan mitään ja haju tuli vain paukusta, päätti tyttö toimittaakkin hätänsä juuri silloin. Ja niin siinä sitten kävi, että ne tuotokset olivat minun paidallani ja hoitopöydällä. Tyttö vain katsoi minua ja hymyili onnellisena. :) Siinä sitten vaihdettiin vaatteet molemmille ja siivottiin vielä vessakin.

  VastaaPoista
 28. Onhan näitä. Hauskimmat näin jälkeenpäin olivat ne lukuisat kerrat, kun lapsi pissasi kaaressa vaipanvaihdon yhteydessä äidin tai isän päälle. Ei silloin naurattanut, mutta nyt kyllä :)

  Yksi arpa. teekoo81(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 29. Yksi arpa :)

  Tälläiset mieleenpainuvimmat tarinat liittyvät yleensä niihin epäonnistuneisiin vaippahetkiin, joten kerrompa nyt sitten sellaisen. Oltiin siis miehen veljen ja tämän vaimon luona kylässä, joille on myös tulossa perheenlisäystä ja hoitopöytäkin oli jo hommattu sinne. Mieheni sitten päätti näyttää oikeen näytös tyyliin miten sitä vaippaa vaihdetaan. Ja kuinkas siinä kävikään? Mies unohti vetää sen osan paremmin kiinni mikä estää niitä vahinkoja sattumasta. Ja niinhän siinä kävi, että vauvalle tuli sitten pian sen jälkeen isompikin hätä ja mamma sai kans vaatteillensa osan ;)

  VastaaPoista
 30. Yksi arpa kiitos ^_^

  Tämä ei ole olelnkaan hauska, mutta ehdottomasti mieleenpainuvin muisto vaipanvaihtotilanteesta. Isänsä oli vaippoja vaihtamassa, kun huomio herpaantui ja poikani putosi pienenä pesukoneen päältä alas kylppärin laattalattialle. Kyllä meinasi sydän pysähtyä järkytyksestä. Ihmeen paljon pienen lapsen pää kyllä kestää kolhuja, ei siitä mitään vakavampaa seurannut sentään :)

  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista