maanantai 30. kesäkuuta 2014

Masussa.

Ei, ei minun masussa, eikä kenenkään muunkaan, vaan kävimme testaamassa ravintola Masun. Takana on siis vähän erilainen viikonloppu, pitkästä aikaa päästiin miehen kanssa viettämään laatuaikaa ja L oli yökylässä mökillä, mamman ja tädin hyvässä hoidossa :)

Kaupunkiin tuli lähdettyä jo hyvissä ajoin ennen pöytävarausta ja alkuillan aurinko paistoi niin komeasti, että viinit terassilla todella maistui.Masu Asian Bistro on nyt ollut auki kolmisen kuukautta, mutta aiemmin emme ole ennätteneet sitä kokeilemaan. Masu on Hans Välimäen aasialaistyylinen ravintola, joka tarjoilee aasialaisia makuja suomalaiseen suuhun sovitettuna. Täytyy myöntää, että olin alkuun hiukan skeptinen, lähinnä tuon 'suomalaiseen makuun sovittelun' vuoksi. Pelkäsin, että kompromisseja on tehty liikaa ja karrikoiden listalta löytyisi burgereita kalakastikkeella maustettuna. Mutta yllätys olikin positiivinen!

Ravintolan ilme ja tunnelma olivat ovat oikein onnistuneita ja viihdyimme. Meidän neljän hengen seurueella oli oma loossi, mutta ravintolassa oli paljon pieniä toisiaan lähellä olevia pöytiä..toiset tykkäävät sen tuomasta tunnelmasta, toisia taas ahdistaa istua liian lähellä viereistä pöytäseuruetta. Itse olin mielissäni tuosta loossista. Ravintolan etuosassa sijaitseva drinkkibaari ansaitsee ehdottomasti oman mainintansa, alkudrinkit olivat käsittämättömän hyvät!

Kuva lainatta Masun Facebook sivulta
Alkuruokina kokeilimme paahdettu lohi sekä marmorifile nigirejä ja Umami mekyabetsua, joka oli siis valkosipuli- ja chiliöljyssä paistettua parsakaalia, cashewpähkinöitä ja umamikastiketta. Niin sushit kuin toinenkin alkuruoka olivat ihan älyttömän hyviä ja odotukset olivat korkealla pääruoan suhteen. Mutta sitten tuli pienoinen pettymys. Itse söin pääruokana inkivääri-chili-hunajaglaseerattua grillattua kanavarrasta ja mieheni tilasi wokattuja tiikeriravunpyrstöjä. Ei ruoassa sinänsä vieläkään ollut mitään valittamista, mutta se oli 'ihan hyvää'. Ainakin omat kanani olivat aika kuivia ja maku jotenkin laimea, joten jätti kyllä toivomisen varaa. Varsinkin mahtavien alkupalojen jälkeen olisi tietysti kaivannut vähintäänkin yhtä mahtavaa jatkoa. Jälkiruoat Masussa sitten päätimmekin jättää väliin.

Paikka ei myöskään ole ihan sieltä halvimmasta päästä. Jos saa hyvää ruokaa ja erinomaista palvelua, niin siittä toki mielellään vähän maksaakin, mutta jos molemmissa olisi vähän parannettavaa, niin...
Drinkkibaarista saimme aluksi todella hyvää palvelua, mutta kuten ruoka, myöskin palveluntaso lässähti kohti loppua.

Alkuruoat olivat kuitenkin senverran hyviä, että menemmä varmasti uudestaankin Masuun, mutta taidetaan syödä vähän enemmän niitä alkuruokia ja jättää varsinaiset pääruoat vallan väliin! Muutan paikan ilmapiiri oli hauska ja rento, kannattaa siis poiketa ainakin kokeilemassa :)

Muuten viikonloppu menikin aika pitkälti agilityn mm-karsintoja seuratessa ja eilen vielä viikonlopun kruunasi, kun neidin kummit tulivat poikkeamaan Tampereella. Ihana ja virkistävä viikonloppu takana, tästä on hyvä aloittaa uusi viikko. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti