tiistai 10. kesäkuuta 2014

8kk ja unikoulua.

Maanantaina käytiin neidin 8kk neuvolassa, tosin viikon verran aikaisessa. Pituutta löytyi 71.7cm ja painoa 7.88kg. Painokäyrä oli vähän laskussa, mutta on kuulemma ihan normaalia nyt, kun on kovasti lähdetty liikkeelle. Muuten kaikki hienosti :)

"Kasvu tasaista. Painokäyrä -10%. Ryömii, istuu tuetta, suojaheijasteet eteen ja sivuille, varaa jaloille. Pinsettiote +/+ uikku +/+ keuhkot, sydän, vatsa & Fem +/+ silmät suorassa. "

Eli kaikki siis hienosti ja neiti kehittyy kovaa vauhtia! :) Ryömii niin lujaa, että hyvä kun perässä pysyy, mutta vielä ei konttausasentoa oteta. Sopivan korkuisia tasoja tai reunoja (kuten Lukan lelukoppa) vasten kovasti vetää itseään ylös, mutta ei vielä hoksaa laittaa polvia alle, joten käsien varassa koittaa killua. Nyt on oppinut myös hyvin istumaan ilman tukea, mutta ei osaa itse nousta istumaan. Näppärästi kuitenkin istumasta lähtee ryömimään, joten eiköhän se kohta tule toisinkinpäin!

L myös nukkuu nykyään toodella hyvin! Pari viikkoa sitten totesin, että saa yösyömiset loppua, koska selvästikään nälkä ei enää ollut ja homma meni enemmän kikkailuksi..viimeinen yö ennen tätä päätöstä, neiti nukahti heti kun pääsi "syömään" ja siihen päälle vielä puraisi mua (eikä siis mitään kerennyt oikeasti syödä), joten päätös oli aika helppo.

Päätettiin, että isi pitää unikoulun ja itse nukun pari yötä sohvalla. Ja niinhän se vain yllättävän helposti meni. Ensimmäisenä yönä L itki vähän pidempään isänsä sylissä, mutta yllättävän nopeasti kuitenkin rauhottui ja seuraavasta heräämisestä kuuden aikaan tulivatkin jo aamupuurolle. Toisena yönä ei enää oikeastaan edes itkenyt, kunhan vähän ähisi ja taas aikaisin aampuurolle. Sitten jo muutin itsekin takasin makkariin ja pari yötä meni samanlailla, että pari kertaa ähisi ja isi kävi antamassa unipupua, mutta sitten onkin pääsääntöisesti nukuttu yhtäsoittoa ainakin sinne kuuteen asti. Toissayönä nukkui jo seitsemään ja viime yö oli uusi ennätys! Heräsi kyllä noin puoli viideltä ähisemään, mutta siihen riitti unipupu ja sitten herättiin vasta kasin jälkeen, olin ihan puulla päähän lyöty ja hei, mua ei muuten väsytä! :D

Että jos on muita, joilla tiuhaan heräillään edelleen yöllä ja itse alkaa olla väsynyt, niin suosittelen kyllä! :) Kovin henkilökohtaistahan tuokin on ja toiset jatkavat yösyöttöjä paljon pidempäänkin, mutta siinä pitää varmasti vain kuunnella sekä itseä, että lasta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti