keskiviikko 20. elokuuta 2014

10kk ja sukellus

Niin se aika vaan menee ja meidänkin neiti on jo 10kk! Vuosi sitten töissä kauhistelin, kuinkahan sitä osaa olla niin pitkään "vain" kotona ja kaikki vakuuttelivat ajan menevän todella nopeasti. Ja niinhän se on mennytkin, liiankin nopeasti! 10kk täyteen tulemisen kunniaksi käytiin myös neuvolassa:

"Kasvaa tasaisesti. Motorisesti taitava tyttö. Tukea pitkin ottaa askeleita."
Pituutta oli 74,8cm ja painoa 8475g, pitkä ja hoikka plikka siis!

Tuntuu menevän nuo kasvukäyrät myös aika samoissa, kuin mitä itsellä, kun omaa neuvolakorttia vilkuilee. Äitin tyttö <3

L on viimeisin viikon aikana alkanut ottaa vihdoin myös konttausaskelia. Edelleenkin vaihdetaan ryömimiseen, jos kiire tulee, mutta selvästi se konttaaminenkin sieltä on tulossa. Olin jo ajatellut, että se kokonaan välistä, koska L jo tepastelee hienosti tukia pitkin eteenpäin. Kävelyn kanssa ei silti tarvitsisi pitää mitään kiirettä!

Lempilelu tuntuu tällä hetkellä (tärkeiden unipupujen lisäksi siis) olevan meidän lasinaluset. Niitä kiikutetaan ja ihan jokapaikkaan..parhaat naurut taas saa aikaan kurkistusleikit. L tykkää jumpata meidän sohvapöydän ääressä kyykkyyn-ylös ja samalla siis kurkitaan. Ja aina se on yhtä hervotonta :DNeiti on edelleen pääsääntöisesti hirmuisen tyytyväinen, kiltti ja nauravainen lapsi, vaikka sitä temperamenttiakin tarvittaessa löytyy, ihan kunnolla! Tyttö tulee meidät vielä laittamaan lujille :D L viihtyy välillä pitkiäkin aikoja yksinään lelujensa parissa touhuten, mitä nyt välillä pitää käydä varmistamassa äidin paikallaolo ja halailemassa. On myös hoksannut, että jos ruokaa heittää lattialle, niin koira syö sen ja sekös on kivaa! ..joo, tosi kivaa.

Sunnuntaina oli vauvauinnin kolmas kerta ja ohjaustakin on ollut enemmän, kuin sillä ensimmäisellä kerralla. L on ollut niin reipas ja tykännyt kovasti, että viimeksi jo sukellettiin! Edellisellä kerralla kaadeltiin kannulla vettä pään yli ja se vain hymyilytti, joten nyt siirryttiin heti sukelluksiin. Tai voiko nyt sukelluksesta puhua, mutta siis naama pinnan alla jo mentiin. Eikä tuo siitä ollut millänsäkään, ihan intoa piukassa vain :) Taitaa olla käsissä aikamoinen vesipeto! Edelleenkin olen osittain vähän skeptinen, että onko tuo nyt ihan hintansa väärti, mutta kokeilu vielä jatkukoon.

Kerroin viimeksi ihanista Jack & Lily-kengistä ja ne ovat käytössäkin osoittautuneet ihan mahtaviksi! Testaillaan vielä muutama lisäkerta ja kerron niistä sitten lisää.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti