maanantai 6. lokakuuta 2014

Ihanat ensikengät

Hei meillä kävellään! Ihan älytöntä, kuinka kovaa vauhtia tuo kehitys menee..pari viikkoa sitten meillä otettiin haparoivat ensiaskeleet ja nyt tepsutellaan jo hienosti huoneesta toiseen <3 Neiti kirjaimellisesti seuraa äitinsä jalanjäljissä, minäkin olen oppinut kävelemään 11kk iässä.

Tuli siis ajankohtaiseksi hankkia myös kunnon ensikengät. Tokihan kenkiä on ollut, tennareita lähinnä, mutta pakko sanoa, että vaikka nuo Converset kuinka ihanalta neidin jalassa näyttääkin, ei niitä todellakaan ole tarkoitettu kävelemään opettelevan jalkaan.

Lähdettiin siis kenkäkaupoille ja paljon tuli samalla opittua.
Kunnon ensikengissä pitää olla kunnon kiinnitys. Eli mieluiten nauhalliset kengät, joilla kengät saa varmasti tukevasti jalkaan.
Ohut ja joustava pohja. Jäykät kengät rajoittavat liikaa lounnonmukaista askelta, joten lapsen kengänpohjan pitäisi olla tarpeeksi ohut ja joustava. Eli aikuisen pitää pysty helposti pohjaa taittamaan. Jos pohja tuntuu omaan käteen vähänkin liian jäykältä, sitä se varmasti silloin on.
Entäs sitten se oikea koko? Nyt jälkikäteen olen kuullut hyvän vinkin, että jalka kannattaa piirtää paperilla ja leikata siitä muotti, jota voi sitten käyttää apuna. Meillä ei kuitenkaan tuollaista mallia ollut, joten sovitimme jalkaa kengästä irroitettavan pohjallisen päälle. Kokoa on turha katsoa länttäämällä kenkä jalkapohjaa vasten, koska jalka tottakai pitenee ja levee, kun sille laitetaan painoa. Lasten kengissä pitäisi olla kasvunvaraa 1,7cm, mutta ensiaskelkengissä vähän vähemmän, jotta kevelemään opettelu kenkien kanssa helpottuisi.

Kiertelyn ja myyjien kanssa rupattelun jälkeen päädyttiin näihin kuvan Eccoihin. Ne saa nauhoilla kiristettyä napakaksi, mutta niissä on myös vetoketju helpottamaan pukemista. Ja ne todella on helppo laittaa jalkaan! Niissä on myös todella taipuisa pohja, saa lytättyä ihan yhdellä kädellä helposti kahtia.  Ja plussana tietysti vielä se, ovat todella nätit! :)

Nyt pitäisi vielä löytää kunnon talvikengät, hyviä vinkkejä mielellään otetaan vastaan! Meiltä löytyy kyllä Stonz-töppöset, jotka ovat olleet ihan loistavat, kun L on möyrinyt mökillä tai hiekkalaatikolla. Stonzit on siis tuollaiset vettähylkivät töppöset, joiden jalkuinosa (onkohan tuo edes sana!? :D), on täysin vedenpitävä. Töppöset hujahtavat helposti jalkaan ja ne saa säädettyä kuminauhoilla juuri sopiviksi. L myös kävelee töppösillä hyvin, joten sopii moneen. Kontatessa kun kengät helposti on vain tiellä, niin nämä kyllä toimii! Alkuun jostain syystä vähän vierastin näitä, mutta ovat olleet kyllä ihan super onnistunut hankinta, suosittelen :)

Näyttäisivät muuten edelleen olevan tarjouksessa Baby Stepillä, kannattaa käydä hyödyntämässä!

Muistakaa myös Tummy Tucker-arvonta, vielä on viikko aikaa osallistua. Arvontaan pääset sivupalkin linkistä!
Super ihanaa alkanutta viikkoa :)
6 kommenttia :

 1. Nuita Stonzeja minäkin oon miettinyt, kun neiti ei vielä kävele. Ois kyllä super kätevät hiekkalaatikolla ja ulkona. Tuleeko nuihin postikuluja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ollut tosi hyvät! Muistaakseni alle 50e tilauksiin tulee postikulut, mutta ne oli vain 5e! Eli hyvä tarjous siltikin :) Ja tulivat vielä nopeasti.

   Poista
  2. Vielä kyselen nuista, että mikä koko kannattas tilata? :)

   Poista
  3. Meillä nuo on M kokoo, isommilla olus vaikee kyllä kävellä ja pienempiin taas ei mahtuis kunnolla villasukkaa jne. Tietty riippuu jalan koosta, mutta teillä varmaan aika sama kun meillä :)

   Poista
 2. Tuntuu että siitä on ikuisuus ,kun oma pallero otti ensimmäiset askeleet :)
  Todella söpöt popot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankulu on kyllä käsittämätöntä, vuosi on mennyt aivan hujauksessa! Samalla tuntuu, että neidin syntymästä on miljoona vuotta, mutta toisaalta se pieni nyytti oli käsivarsilla ihan hetki sitten <3

   Poista