perjantai 17. lokakuuta 2014

1 vee!

On se käsittämätöntä, vuosi sitten sylissä oli jo reippaasti yli vuorokauden ikäinen ihana pieni tuhisija. Tuo suurisydäminen nökönenä, joka hurmasi meidät kaikki ja on opettanut paljon..todella paljon. 


Nyt vuoden olen ollut siis äiti. Ja vaikka olenkin pysynyt ihan omana itsenäni, on minuun tullut paljon lisää. Nyt tiedän, mitä se oikeasti ehdoton ja pohjattoman tuntuinen rakkaus on. Tottakai rakastan miestäni, sekä omaa perhettä ja ystäviä, mutta rakkaus omaan lapseen on ihan jotain muuta. Ja vaikka sitä osasikin odottaa, se yllätti silti. Ja yllättää välillä vieläkin (..todennäköisesti ihan loppuelämän). Olen oppinut myös kärsivällisyyttä, mikä ei todellakaan ole yhtään pahitteeksi! Eikä sitä kyllä vieläkään liikaa ole :D Olen myös oppinut ottamaan vähän rennommin. Alkuun oli kova tarve aina laittaa koti kuntoon ja ruokaa valmiiksi, ennenkuin mies tulee kotiin, mutta pikkuhiljaa sitä oppi ymmärtämään, ettei se ehkä olekaan ihan niin tärkeää. Lelut saa olla lattialla hujan hajan (nehän nyt saisi siivota vaikka sen sata kertaa päivässä paikoilleen, jos viitsisi..) ja se ruokakin kyllä ennättää, vaikka sitten vähän myöhemmin.


Käytiin keskiviikkona myös ensimmäistä kertaa hammashoitajalla sekä yksivuotisneuvolassa. Hammashoitajan kanssa vain höpöteltiin niitä näitä ja kurkattiin suuhun. Ne samat kahdeksan hammasta sieltä nökötti edelleen, mitkä jo tovin ovat olleet ja hyvin oli kuulemma hampaat hoidettu. Neuvolassakaan ei ollut mitään ihmeellistä, kaikki mallillaan ja neiti kehittyy hyvin.

"Suloinen tyttö. Kävelee ilman tukea. Sanoo äiti, ymmärtää puhetta, paljon omaa puhetta. Potta- ja lusikkatreenit menossa. Tavalliseen ruokaan siirrytty."
Pituutta 78cm ja painoa 9010g, hoikka ja pitkä tyttö siis. Edelleen menee aika samoissa, mitä omat mitat aikanaan.

Rokotukset laittoi vähän itkettämään, mutta murheet unohtui heti, kun kassista kaivettiin eläinkirja, äänillä varustettuna! Ylipäätään kaikki eläinkirjat (..ja Koiramme lehti) tuntuu olevan aika hittejä! Lehteäkin jopa pääosin selataan repimisen sijaan :D Piikit nosti myös eiliselle lämpöä, mutta tänään ei ole enää mitään ollut ja toivottavasti ei muuta tulekaan!

Eläinkirjojen lisäksi on kivaa leikkiä koiran kanssa, järjestellä avaimia ja tyhjentää oman vaatekaapin laatikot. L on edelleen kova höpöttämään, paljon puhetta, mutta vähän asia (joku jo viittasikin, että äitiinsä tulee!). Varsinaisia sanoja ei juurikaan vielä tule, niitä odotellessa <3 Puhetta L kuitenkin ymmärtää jo paljon ja hienosti osaa toimia annettujen ohjeiden mukaisesti (kunhan vain huvittaa!). Tämän kun tosiaan aina muistaisi silloinkin, kun meinaa ne ärräpäät omasta suusta lennellä..

Kävelemään opittiin kuukausi sitten, ne haparoivat ensiaskeleet otettiin 14.9 ja siitä kehitys on ollut huimaa, nyt tuntuu tulevan väliin jo muutamat juoksu askeleet ja ensisijaisesti joka paikkaan kävellään, kontataan enää harvoin. Pikkuhiljaa pystyy myös hyödyntämään lapsityövoimaa, esimerkiksi pyykkikoneen tyhjentäminen on älyttömän hauskaa! Itse voi vain seisoskella pyykkinarun vieressä, kun toinen tohkeissaan ojentaa koneesta pyykkiä, mahtavaa :D
Ollaan myös aloitettu pottaharjoitukset ja onneksi neidin mielestä siinä on hauska istuskella! Lähess aina sinne pottaan myös jotain tulee, että pikkuhiljaa käyttötarkoituskin alkaa varmasti selkiintyä. Aloitettiin hyvissä ajoin, niin kesällä mökillä ollessa on sitten taas entistä helpompaa harjoitella lisää, kun siellä voi viipottaa menemään vaikka ihan ilman housuja! Missä vaiheessa muut ovat aloittaneet pottahommat? 

Huomenna onkin sitten jännä päivä, ne ihan ekat synttärit! Tänään pitäisi saada vielä kämppä kuntoon ja leipomukset ainakin aluilleen, niin ollaan sitten huomenna ihan valmiita vain nauttimaan juhlista. 

Iloista viikonloppua!

4 kommenttia :