torstai 18. syyskuuta 2014

11kk ja ensiaskeleet


Meidän pieni vauva on nyt ihan vallan hävinnyt ja muutaman päivän vajaa 11k iässä neiti otti huojuvat ensiaskeleet <3 Käsittämätöntä, miten vauhdilla tuota kehitystä tapahtuu kokoajan. Kovinkaan pitkää matkaa ei tosin vielä taiteta, vaan edelleen luotetaan pääosin nelivetoon tai huristellaan taaperokärryn avustuksella. Kun vielä oppisi kääntämään sen kärryn itse umpikujan kohdatessa..Kuvissa näkyvä haalari on itseasiassa minun vanha ja tuntuu todella hassulta katsoa neitiä se päällä, koska olen tottakai nähnyt myös itsestäni kuvia kyseisessä haalarissa ja on pakko todeta, että kyllä sitä yhdennäköisyyttä vaan aika tavalla löytyy!

11kk neuvolaa meillä ei ole, joten mittoja voi vain arvailla, mutta pituutta tuntuu ainakin tulevan ihan kohisemalla, koska kaikista housuista tuppaa jäämään puntit lyhkäsiksi. Äiti taitaa siis "joutua" kaupoille :DKurkistusleikit on edelleen ihan hitti ja jaksaa kovasti naurattaa kerta toisensa jälkeen, myös äitiä ja isiä! Valitettavasti nyt on myös keksitty, että kaappien ovethan aukeaa ja sieltä löytyy vaikka ja mitä ihanaa kiellettyä tavaraa..silmät pitäisi siis nyt todellakin löytyä sieltä selästä.

L on edelleen oma iloinen ja seurallinen itsensä, höpöttää paljon ja kaikille sekä naureskelee kovasti omille jutuilleen (perinyt siis äitinsä mainion huumorintajun!). Niiden ihanien ensimmäisten askeleiden kaveriksi on opittu myös läjä tuiki tarpeellisia taitoja, kuten pusujen antaminen, silmän nikkaaminen ja äidin avustaminen pyykinpesussa (kiitos edestä täytettävän pesukoneen, josta on ihana vetää vaatteita pois sitä mukaan, kun niitä sinne laitetaan).

Neiti myös tuntuu ymmärtävän puhetta todella paljon, jopa ihan pelottavan paljon! Pitäisi varmaan pikkuhiljaa alkaa ihan todella miettiä, mitä kaikkea sitä tuleekaan höpistyä :D Osaa siis esimerkiksi tuoda tiettyä lelua, antaa jotain, nikata silmää ja osoittaa monia eria esineitä/asioita..tietää myös varsin hyvin, mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että lähdetään syömään. Silloin tulee kiire ja kädet kohoaa kohti ja syöttötuolissa pitäisi olla jo! Tästä voisi myös päätellä, että ruokahalut olisivat edelleen mainiot, mutta viime kuukauden aikana on ollut syöminenkin välillä aika pelleilyä..mutta josko sekin olisi vain joku vaihe! Makaronilaatikkoa tuntuisi kuitenkin olevan herkkua.


Yöt nukutaan edelleen tosi hyvin! L siirtyi itseasiassa omaan huoneeseen pari viikkoa sitten ja vaikka se vähän äitiä jännittikin, niin mitään ongelmaa siinä ei ollut, ei sitten edes ensimmäisenä yönä (paitsi ehkä äitillä vähän ikävä). Ja nyt  näin jälkikäteen, olihan se ihanaa saada makuuhuone taas ihan vain omaan käyttöön! Neiti on ihan yhtä ihanan iloisena vastassa aamulla, vaikkakin toisessa huoneessa. Onneksi sieltäkin on lyhyt matka äitin ja isin sänkyyn, missä aamulla voidaan vielä hetki kölliä yhdessä ja nauttia raukeista aamuista, kun niitä nyt vielä on.


3 kommenttia :